Transylvania Trust

Raport despre Zilele Patrimoniului la Castelul Bánffy din Bonchida

Am organizat din nou Zilele Patrimoniului pentru copii la Castelul Bánffy din Bonchida pe 9 și 10 octombrie 2024, ocazie cu care participanții s-au îmbogățit cu multe aventuri în cadrul zidurilor vechi ale castelului. Am primit 30 de elevi din clasa pregătitoare de la Școala Generală Györgyfalva și 26 de elevi din clasa a III-a de la Școala Generală Válaszút.

          

          

Elevii au avut ocazia să descopere trecutul și prezentul castelului, precum și să afle despre viața cotidiană a familiei Bánffy. Programul a început cu un tur ghidat interactiv, urmat de o vânătoare de comori, în cadrul căreia copiii au explorat valorile și comorile ascunse în clădiri. După o gustare, a avut loc un atelier de dans renascentist, unde au învățat câteva pași de dans, aducând sunet și viață în clădirea principală parțial restaurată prin mișcările și aplauzele lor. Evenimentul s-a încheiat cu desen, colorat și jocuri de grup în curte.

Programul le-a oferit copiilor ocazia să înțeleagă cum era viața într-un castel în trecut, ajutându-i să se apropie de conceptele de conservare și utilizare a patrimoniului construit prin intermediul instrumentelor ludice.

 

Le mulțumim tuturor pentru că au fost alături de noi și datorită lor am avut și noi o zi minunată!

Proiectul a fost susținut de Consiliul Județean Cluj.