EcoArt Workshop – dialog pentru protejarea patrimoniului natural și cultural
Fundația Transilvania Trust și partenerii săi lansează, între 4-6 noiembrie 2024, o serie de ateliere co-creative de trei zile intitulate „Workshop EcoArt – dialog interdisciplinar, incluziv, inovator”, care se adresează tinerilor, studenților, reprezentanților ONG-urilor și tuturor celor interesați de subiect. Evenimentul face parte din CO-Vision, un proiect finanțat de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.
Scopul atelierului
Scopul atelierului este de a explora în mod colectiv patrimoniul natural local aflat în pericol, de a-l aduce la viață prin artă, de a-l arăta publicului și de a-l stoca într-o arhivă digitală pentru posteritate la nivel european.
Contextul atelierului
Punctul de plecare al programului este proiectul CO-Vision (pentru mai multe informații: https://www.transylvaniatrust.ro/program/co-vision/), care se concentrează pe explorarea și protejarea patrimoniului natural al Europei și pe abordarea problemelor urgente ale schimbărilor climatice. Proiectul adoptă o strategie de colaborare: implicarea comunităților locale în proiectarea și crearea în comun a unei arhive de artă digitală la nivel UE. Arhiva va conține materiale multimedia, inclusiv hărți, interviuri, descrieri și lucrări de artă digitală inspirate de patrimoniul natural periclitat.
În timpul atelierului de trei zile, vom reinterpreta patrimoniul natural protejat din jurul Castelului Bánffy din Bonțida folosind diferite tehnici de artă plastică. În realizarea Atelierului EcoArt Fundația Transilvania Trust, activă în domeniul conservării patrimoniului construit colaborează cu Csongor Szigeti, artist din Ungaria, Daria Langa și Diana Drăgan– Chirilă, artiști locali, și Zoltán D. Szabó, biolog, care vor ține prelegeri și vor conduce atelierele practice.
Programul va avea loc la Casa Libertății Religioase din Cluj-Napoca și la Castelul Bánffy din Bonțida. Masa și transportul de la Cluj-Napoca la Bonțida vor fi asigurate de către organizatori! Activitățile vor avea loc luni și miercuri între orele 16 și 19, iar marți între orele 10 și 17.
Vă puteți înscrie completând formularul: https://forms.gle/BreKv8i4CKEc8i146. Participarea la atelier este gratuită, dar numărul de locuri disponibile este limitat. Limba de desfășurare a evenimentului este engleza.
Termenul-limită pentru înscrieri: 30 octombrie 2024.
Pentru mai multe detalii despre atelier și activitățile noastre, vă rugăm să contactați office@transylvaniatrust.ro.
Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Programul este cofinanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.