Patrimoniul natural, cultural și construit în educația non-formală – publicație digitală
Fundația Transylvania Trust a întreprins restaurarea și revitalizarea Castelului Bánffy din Bonțida la începutul anilor 2000 și, de la începutul procesului de restaurare, a implementat programe educaționale care pun patrimoniul construit în centrul proceselor de învățare non-formală. Printre acestea se numără programul de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, în cadrul căruia participanții învață tehnici tradiționale de construcție, și „Ziua patrimoniului pentru copii”, în cadrul căreia elevii pot învăța despre istorie și patrimoniu apelând la trecutul și prezentul acestui castel.
În cadrul proiectului Patrimoniul cultural și natural ca instrumente pentru educația non-formală, am căutat să dezvoltăm o abordare interdisciplinară a STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și artizanat, matematică) și să ne bazăm pe experiența noastră pentru a oferi un set eficient de cunoștințe și instrumente pentru educatorii și facilitatorii care doresc să utilizeze patrimoniul pentru a dezvolta competențele și abilitățile copiilor.
Am realizat un set de instrumente pedagogice în formă de publicație digitală, care este menită să ajute educatorii în organizarea unor activități extracurriculare, precum „Școala altfel” sau „Săptămâna verde”, dar poate fi utilă și pentru planificarea „Zilelor porților deschise” sau a taberelor de vară tematice.
Publicația se poate descărca de aici.
Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Fondul Cultural Național din Ungaria (NKA).
„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”