Transylvania Trust

Beszámoló az Örökség napok a bonchidai Bánffy-kastélyban c. programról

Ismét Örökség napokat tartottunk gyerekeknek a bonchidai Bánffy-kastélyban 2024. október 9-én és 10-én, melyek során a résztvevők élményekkel és sok-sok kalanddal gazdagodhattak a kastély ódon falai között. A Györgyfalvai Általános Iskolából 30 előkészítő osztályos, a Válaszúti Általános Iskolából pedig 26 harmadik osztályos diákot fogadtuk.

          

          

Az iskolások megismerkedtek a kastély múltjával és jelenével, valamint betekintést nyertek a Bánffy-család mindennapjaiba. A program egy interaktív vezetett sétával indult, majd a kincsvadászat keretében a gyerekek maguk fedezték fel az épületekben rejlő értékeket, kincseket. Az uzsonnát követően reneszánsz tánc műhely következett, ahol megtanulhattak pár lépéssort, így a közös mozdulatokkal és tapsokkal, hangot és életet vittek a részben helyreállított főépületbe. Az eseményt rajzolással, színezéssel, közös játékkal zártuk az udvaron.

A program lehetőséget biztosított a gyerekek számára, hogy megértsék, milyen volt régen egy kastélyban az élet, a játékos eszközök segítségével közelebb kerültek épített örökség megőrzése és hasznosítása fogalmaihoz.

 

Köszönjük, hogy velünk tartottak és nekik hála mi is egy csodálatos napban részesülhettünk!

A projekt létrejöttét a Kolozs Megyei Tanács támogatta.